Ompelin puuvillakangastilkuista vauvalle tilkkupeiton, joka toimii niin pehmeänä makoilualustana lattialla kuin pinnasängyn päiväpeittonakin.

IMG_9384

Peiton koko on n. 95 cm x 120 cm eli juuri pinnasängyn pituinen. Tilkkuja on leveyssuunnassa 7 kpl ja pituussuunnassa 9 kpl. Yhteensä tilkkuja tarvittiin siis 63 kpl. Tilkkujen koko ennen ompelua oli 15 cm x 15 cm, joista noin 1 cm meni joka reunassa saumavaroihin.

IMG_9379

Käytin inspiraationa Kotivinkin vauvan tilkkupeiton ohjetta. Sommittelin tilkut aluksi lattialla sopivaan järjestykseen ja otin sommitelmasta valokuvan. Ompelin aina yhden tilkkurivin kiinni toisiinsa, jonka jälkeen silitin nurjalta puolelta saumat auki. Tämä oli hyvä vinkki tuosta Kotivinkin ohjeesta.

Kun olin saanut kaksi tilkkuriviä valmiiksi, ompelin ne pitkältä sivulta yhteen. Tilkut kannattaa heti aluksi leikata mahdollisimman tarkasti oikean kokoiseksi. Itse en ollut niin tarkka, ja tilkkuni olivat liian suuria. Jouduin siis ompeluvaiheessa vielä mittaamaan jokaisen tilkun ja leikkaamaan turhat pois. Siltikin tilkuista oli vaikea saada täsmälleen samankokoisia. Jatkoin tilkkurivien ompelua ompelua ja lopuksi silitin myös pitkät saumat nurjalta puolelta auki.

IMG_9381

Kun tilkkupuoli oli valmis, silitin sen vielä kokonaan. Neulasin sen sitten kiinni paksuun vanulevyyn, jonka leikkasin n. 2 cm leveämmäksi kuin tilkkupuoli. Taustapuolella peitossa on harmaata kuviollista kangasta, josta taitoin tilkkupuolella päärmeet Kotivinkin ohjeen mukaisesti. Lopuksi tikkasin päärmeen reunasta kaikki kolme kerrosta yhteen. Muita tikkauksia peittoon ei tullut. Tämä oli minusta hyvä toteutustapa, sillä tikkauksista ei välttämättä olisi tullut kovin kauniita, sen verran paksu tuo välissä oleva vanulevy on.

IMG_9380